3 januari 2009

middagstips från josefin

Gjorde en en nyttig och mättande sallad som jag tänkte att någon kanske vill härma:)

Ingredienserna kan variera beroende på vad man gillar att ha mycket eller lite av.. helt enkelt en smaksak. Men för 2 personer blandade jag iaf ihop detta:

Matvete för 4 port
2 laxfileér som stektes och delades i småbitar under stekningen
blandsallad
2 stycken ägg som koktes tills de var hårda och sedan delades i småbitar
gurka
solrosfrön som jag rostade i en stekpanna och sedan lät kallna för sig innan det blandades samman med resten
Basilika
Olivolja
Salt och peppar såklart!


Till det hade jag gjort en sås som vi egentligen åt till något annat igår men som passade utmärkt. Den bestod av creme frache, pressad citron och riven parmesan ost.

MUMMS och lätt som en plätt! Salladen är godast att äta kall och till exempelvis vitlöksbröd. Innan man äter den kan man riva lite extra parmesan på det också!

Inga kommentarer: