13 juli 2009

tallriksdrama med mor


I helgen hade jag bjudit några vänner till "morfars hus" för middag. Jag fick för mig att köra rostema och blanda rött och vitt då vi kom till problemet att vi inte hade tallrikar som passade (hur detta ens är möjligt med min prylsamlande galna mamma är nog för många lite förvånande.. ska tilläggas att även hon själv blev förvånad hur det ens var möjligt att hon inte hade vita tallrikar..)
Till att börja med försökte hon än en gång få mig att vilja ha en servis som hon i flertal år velat att jag ska ha. Jag har aldrig varit speciellt glad för den men jag har hört väldigt många argument under denna tiden angående varför jag ska vilja ha servisen. Det har bland annat låtit så här:

- Åh det är ju en underbar servis med ett bra mönster (grått och guldigt)
- Du kan ha vilka servetter som helst till denna servisen!!! helt perfekt
- Det finns ALLT i servisen.. tänk dig att det till och med finns en snipa! ja en sås snipa! det är ju jätte bra när man är mycket gäster.

Mamma har nu själv servisen och det var då denna som hon tyckte jag skulle ha till min rosa-röda dukning. När detta inte gick och jag började överväga papperstallrikar vilket tyder på hur långt det gått så finner mamma en lösning på det hela..

"Ja det är ju inget annat å göra än att åka till kyrkan imorgon när de öppnar kl tio och hoppas att de har vita talrikar"
Kyrkan har alltså loppis för alla ni som nu tror att vi lånar porslin av kyrkan.
Mamma fortsätter sedan med att försvara det hela inför pappa "Ja det fattar du väl att dukningen ska ju upp på bloggen å där kan man ju inte ha något som inte passar och ännu hellre har man vita papperstallrikar!! det är ju mitt anseende det handlar om"

Så sammanfattningsvis.. visst är de vita tallrikarna med röd kant fina? hihi :)


5 kommentarer:

eva sa...

jättefina!!!!!!!!!

Jenny sa...

Hej Josefin!
Hihi, fnissar faktiskt lite åt din mammas kommentar om att tallrikarna ska komma med på bloggen! Smart av henne att åka till kyrkans loppis :)

Jättefina tallrikar o vad härligt med rosdukningen, du kan du;)

Kraamis Jenny

Anonym sa...

Underbart!!! Både dukningen och din mammas kommentar..;-)

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hllojsan tack såå för din hälsning!!

Vilken underbar vacker dukning!!!
Så romantisk så!!! Härligt att duka efter tema..det gillar ju jag med!Go mamma du har:)))

♥Sommar-semmester-kramar-Millan♥

Malin sa...

hi hi men fint de blev de :D