6 september 2009

Skola

Eftersom ni är några som varit så nyfikna på vad som händer i skolan så tänkte jag att även om detta inte är en personlig blogg så kanske det kan vara intressant för er! Vi fick en uppgift att komma på något vi vill undersöka i två butiker och fick även välja två butiker. Min grupp ville ta reda på hur secondhand butikern goddam! och chique gör för att deras varor ska kännas unika och mer exklusiva än varor man hittar på en loppmarknad.

Kortfattat kan man säga att vi kom fram till att de arbetade mycket med exponeringen av varorona. De valde att kombinera liknande färger, ha en röd tråd genom butiken och att göra dte lätt för kunden att hitta det dne söker. Exempelvis har man samlat alla skor på ett ställe. goddam! Ligger på en gata nära malmö station. Går man från centralen är det gatan där subway ligger på hörnet. Chique ligger på gatan ner mot davidshalls torg från stora gå gatan inne i malmö. Man går in på gatan mellan Bolagret och bik bok. De översta sex bilderna är från Chique som nog var min favorit. Butiken är inredd på ett franskt maria antoinette vis!

Jag bara älskar disken på översta bilden, men de kunde ni säkert lista ut!
Tyckte de var en rolig idé med broscherna på skyltdockan.

7 kommentarer:

Malin sa...

Jag är ingen second hand människa at all, men butikerna du visar var riktigt fina. Bra valda varor och det såg inte illaluktande ut (min största invändning mot S.H), kul uppgift i skolan verkar det som. Ha en skön söndag, hoppas att ni har fint väder där nere. Här i JKPG är det regnigt och mulet, ska väcka Philip nu med lite frukost. Kram Malin

Emelie sa...

Åh vilka härliga bilder! Er frågeställning var intressant och att ni valde second handbutiker. Så kul att få följa med lite vid sidan av om din utbildning.
Ha det gott!

Fröken Fräken sa...

Ja, det är butiker som har ett väl utvecklat koncept, håller sig till en stil, och förvandlar sina varor genom att presentera dem i en miljö som framhäver dem, som kan sälja second hand med stil. Loppisbutiker är ju mer vita väggar, grejer intryckta lite var som helst och dålig belysning ;-)

Jo, det är jättekul att spraya saker, jag bara varnar; man blir lätt manisk och vill spraya allt! ;-)

Marita sa...

mmm, så mycket godsaker!!! Det är som att komma in i en pralinbutik!! Synd att jag bor så långt ifrån dessa underbara butiker, skulle verkligen vilja in och frossa bland allt det fina och få njuta av den härliga atmsofären...
Kram, Marita

Luiza sa...

Tack för att du delar med dig! Det verkar vara ett spännande och roligt uppdrag , ni fått.

Din otroligt varma kommentar hos mig, värmde verkligen. Tack!! Jag ville bara att du skulle veta det.

Ha ett underbart slut på veckan!
Kramis/Luiza

mariaemb. sa...

Åh, jag ÄLSKAR dina bilder! Framförallt den med skärpen och sjalarna, UNDERBAR!

Jo jag började också skolan i måndags men jag har tagit det ganska lugnt hittills. Men nu är det en ny vecka så vi får väl se hur mycket tid det finns över till kreativitet. :)

Hoppas att du får en riktigt fin vecka! Stor kram

Sara sa...

Vad är det för utbildning du går?