7 april 2010

Skyltningsinspiration

Jag fotograferade en hel del skyltningar i Köpenhamn eftersom jag är blivande VM och samlar på mig alla möjlig inspiration. Bilderna är inte alls bra då det ofta speglar sig i glaset och man inte står helt rakt mm men tänkte att jag skulle dela med mig lite ändå!


Här var det en exklusiv chokladbutik som hade användt sig av hö för att förstärka påskkänslan med äggen och hönsen i choklad.


Andra delen av fönstret.. smarrigt!Denna bilden är från Illums Bolighus där det fanns mängder av fin inspiration. Här har man gjort en installation som ska ge en känsla av ekologiskt. Känns väldigt naturligt med trämaterialen och färgval.


Denna bilden är också från Illums Bolighus. I detta rummet hade man dukat ett fantastiskt bord med Musselmaletporslin och i mitten av bordet hade man gjort den gär växtgrejjen. Rummet i sig såg helt fantastiskt ut med detaljerna i taket som ni ser en skymt av.Vintagevaror är alltid svårare att skylta med då det bara finns en av varje vara och det inte nödvändigtvis finns något som passar ihop med varan. Men man kan också se möjligheterna! Här var en butik som dessvärre var stängd men som hade fin skyltning.I ett av de andra fönsterna i samma butik hade man användt sig av en IKEA(?) hylla när man skulle exponera porslin. Bra idé tyckte jag om man vill ge ett samlat intryck genom att samla liknande porslin i samma hylla.

Nu fick ni minsann lite skyltning med.. hihi :)


3 kommentarer:

Emelie sa...

Hej josefin!
Vad roligt att du visar lite skyltning och variation!

Gillade också vintagefönstret - synd att det var stängt!

kram emelie

mariaemb. sa...

Hej,

Tack så mycket för gratulationen igår! :)

Så härligt med en massa inspiration, förstår att du samlar. Gillar verkligen den med allt det blåa porslinet!

Ha en fin kväll!
Kram Maria

Sanna sa...

Vilken inspirerande mysig blogg du har =)