18 oktober 2010

Visual merchandising : arrangera mycket mönstrat

Idag får ni en kik av vad jag sysslat med idag. Detta är en bit av "väskhörnan" som jag fick i uppdrag att fixa till. Vi tog fram det röda skåpet för ett få upp den stora kandelabern. Sedan har jag fixat och trixat. Omorganisering av väskhyllorna på väggen bak skedde också.

När man arrangerar ex väskor i många färger som här är det bra att tänka på att de mörka och svarta färgerna gärna ska vara längst ner eftersom de tynger ner medan de ljusa ska vara upptill. Här har man valt att hänga de dyraste väskorna överst och därmed har jag inte kunnat gå efter denna regel helt och hållet. Dock är det av flera skäl smart att åtskilja de dyraste väskorna från andra, då de dels bör upplevas som mer exklusiva för kunden och dels är mer stöldbegärliga.
Lite svårt att se på bilderna då allt gärna smälter ihop..

När man, som i många inredningsbutiker, förvarar varorna längs väggarna är det klart fint att göra "inspirationsplats" som man gjort här. Det är ju (som de flesta av er här redan fattar) för att visa mer för kunden hur varorna skulle kunna se ut hemma hos dem. Svårt att se men i skåpet har jag använt mig av ljuslyktor i rosa toner för att bryta av mot det röda skåpet och därmed skapa kontrast. När man arrangerar flertal små saker ihop är det även bra att tänka på att få in både runda och raka former.

Här ser ni en regnkappa som säljs i butiken med en av väskorna.

Bilderna är tagna på Udda Tina i Lund.
Josefin

3 kommentarer:

Therese sa...

Vilken härlig butik!
Jättesvårt med massa mönste roch färger som ska samsas på samma yta, men du har vekrligen lyckats inspirera bra här tycker jag.

Petra / Popetotrora sa...

Jag tycker det är så kul att läsa dina inlägg om visual merchendising, som kommer då och då! Själv jobbar jag med reklam och marknadsföring och detta är ju åt samma håll. Vad får kunden att reagera? Hur får man kunden att aggera som man vill etc. När jag pluggade så läste vi en 3-vecorskurs om visual merchandising och den var superintressant! :-)

Ha det bra!!

MOKKASIN sa...

Åh, det går ju inte att kika in här när man har bråttom =))
Jag fastnar hela tiden i dina braiga tips ;)

Kram!