17 november 2010

Projekt frisörsalong - behöver er hjälp!

Tänkte att ni ska få en liten inblick i projektet jag håller på med under min LIA (lärande i arbete) i min utbildning. En frisör ska äntligen få öppna sin salong i en stad här i skåne! Lokalen ser likadan ut som när förra ägarna öppnade 1973 så ni kan ju tänka er att det är en hel del att göra!
Det jag gör är att ge förslag på ex hur hon kan inreda sin salong, hur hon ska marknadsföra sig, hur hon kan göra med sitt skyltfönster, hjälpa till att få en bra affärsidé nerskriven och denna veckan försöker jag få till en snygg logotyp till hennes företag! Självklart har frisören själv mängder av idéer och det är inte superlätt att komma på något bra och orginellt men det är roligt! Jag tänkte att det var roligt att visa lite förebilder för att sedan visa efter bilder någon gång i mars då salongen förhoppningsvis ska vara klar!

Till vänster innanför dörren.

Två stora skyltfönster utåt, denna är den högra.

Till höger innanför dörren - ser ni vilka gamla barberar stolar!?
De är visserligen fräcka att fräscha upp men det ska bli helt nya istället.

Tänkte att ni kanske vill hjälpa mig lite!? Om ni vill skriva några rader om vad ni tycker är viktigt med inredningen i en frisörsalong och vad ni tycker kännetecknar en snygg och ihågkommen logotype?

Om någon har tips på bra inspiration inom området så mottages det tacksamt! Kanske vet ni en frisörsalong som ni gillar väldigt mycket om man kan besöka på nätet, kanske vet ni någon som inrett en salong som visar bilder någonstanns?

Kram på er och tack för att ni är till hjälp!

3 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Hmm... svårt. Men när det gäller logga så bör ju en logga vara relativt enkel. Inte för mycket detaljer.

Och när det kommer till inredning så är det ju svårt när man inte vet något om frisören och vad hennes/hans stil och önskempl är. Men när jag ser bilderna så kommer jag att tänka på att det skulle va rätt schysst att behålla den gamla känslan i inredningen. Du vet, typ en salong från 50-talet. Fast såklart måste ju all bekvämlighet som behövs, finnas.
Men behålla lite av den gamla känslan, tavlor på väggarna med härliga 50-talsfrisyrer och sånt.

Det man vill ha när man kommer till frisören är ju en skön plats att sitta och vänta på, om man måste vänta ett tag. Jag var en gång hos en frisör där det fanns en kal, hård stol att sitta på när man väntade på sin tur. Inte trevligt!

Det var lite tankar från mig. Lycka till med arbetet och glöm inte att visa upp resultatet sen! :-)

Ha en bra kväll!

Cecilia sa...

Bloom.se och Barbershop 2 är fina frisörlokaler i Borås. Tror den sistnämnda finns förevigad på Hjärterums blogg: hjarterumdesignointerior.blogspot.com. Lycka till!

Anonym sa...

Återanvänd de underbara gamla stolarna! Eller ge dem till mig. Jag tyckte verkligen retro känslan som bilderna gav var underbar- behåll det så och framförallt : övermatcha inte! Ha udda saker så att det blir intressant att titta på. Detta härliga 70 tal skulle passa med en tallriksvägg med fornasetti tallrikar så skulle det hela vara klappat och klart! Passar till det svarta kaklet och de bruna gedigna skåpen! Ta inte bort det utan bygg vidare så kommer denna frisörsalong vara den hippaste i stan!