21 februari 2011

Hjälp mig med en undersökning om inredningstidningar!

Bild från förra vårens vårtecken.. snart så!De närmsta fem veckorna kommer jag att arbeta med mitt examensarbete som kommer att handla om reportage till tidningar. Därför skulle jag vara väldigt tacksam om du möjligtvis har tid och möjlighet att hjälpa mig att svara på några frågor om inredningstidningar. Du väljer själv hur pass välutvecklade svar du vill ge och du skriver dina svar bland kommentarerna! Jag skulle bli så glad om ni vill svara - jag vet ju att ni är många som är lika beroende av inredningstidningar som jag! (har du inte blogg kommenterar du bara anonymt)

1. Läser du inredningstidningar? (ja/nej)
2. Vilka? (om du har tid att utveckla om varför du gillar just de tidningarna så får du mer än gärna göra det)
3. Vilken sorts reportage tycker du om att läsa? (hemma hos andra, inspirationsreportage, före efter reportage)

4. Vad tycker du att ett tilltalande reportage ska innehålla för att det ska fånga din uppmärksamhet?Tusen tusen tack för att du ville ta dig tid och hjälpa mig! Det betyder mycket!


6 kommentarer:

Frida M sa...

Heej!!

1. Ja, jag läser inredninstidningar.
2. Oftast läser jag Elle Interiör, en norsk som heter vakre hjem tror jag och alla engelska och amerikanska som man kommer över ibland är ju underbara, de amerikanska är dessutom lite mer "flippade", lite förmycket, som ändå kan vara väldigt inspirerande.. vakre hjem tidningen har jättemycket fin inspiration.. och danska tidningar så klart, som bolig o allt vad de heter, där finns mycket fint.
3.Inspirationsreportage gillar jag, och före och efter, då man ofta kan se att det inte behöver vara så svårt att piffa till..
4. Jag gillar när det är saker man kan göra själv också, inte bara massa dyra möbler och tapeter som gör förändringen.. och jag gillar ju vita saker, så hem som har vitt som absolut dominerande färg, de fångar alltid mig :) bland annat så klart!

hoppas det kan va till någon liten hjälp!
puss&kram

Anonym sa...

Haslloj! Ja det här vill man ju hjälpa till med. :-) Skulle gärna se resultatet också förstås...;-)
1. JA
2. Alla jag kommer över...Residence, Elle, Plaza, Sköna hem, Bolig liv,Allt i hemmet, 101 ideer, Hem & antik...M,m,m,m.. Jag läser ju en hel del pga att jag jobbar med det, men också för att jag älskar inredning förstås. Ibland vet jag inte om det för min EGEN skull jag läser eller om det är jobb. :-)
3. Alla som tilltalar mig, oavsett om det är inspiration eller hemma hos..Men före/ efter är ju kul, och inspiration där det faktiskt är möjligt att köpa det som visas..:-)
4. Udda... vintage på ett modernt sätt..men det finns mycket som tilltalar mig, men som jag ändå aldrig skulle vilja ha hemma. Trender kan tilltala, men de är ju inte så långvariga, men kan vara kul att kolla på i alla fall. :-)

Petra / Popetotrora sa...

Klart jag ska hjälpa till!

1)Ja

2)Hus&Hem (gillar denna! fin men inte alltför dyr oc hexklusiv inredning, ofta bra tips och något DIY-projekt. Allt i Hemmet (samma anledning som Hus&Hem men denna känns lite "tunnare" än H&H). Family Living (härlig färgglad inredning, bra tips för barnfamiljer, roliga idéer och DIY).

3) Gillar "Hemma hos" och reportage med tips om hur man kan göra det själv.

4)Mycket och fina bilder. Både detaljbilder och övergripande bilder.

Lycka till med exampensprojektet!

Maja sa...

1. Ja absolut!

2. Hus & Hem, Elle interiör, Sköna Hem, Hem & Antik, Family living, Antik o auktion, Lantliv mfl...för att få inspiration från nytt o gammalt.

3. Jag gillar hemma hos andra och reportage om retro o loppisfynd.

4. När man blandar gammalt o nytt och där hemmen är personliga.

LYCKA TILL!

Marie Söderberg sa...

Hej där
1, ja jag läser.
2, vilka ..just nu elle interior (international)
3,inspiarition...nytänkade..snyggt stilrent och elegant.
4,..det ska vara välskrivet och det får gärna finnas en hitoria bakom.
lycka till !!

Anonym sa...

1. Ja.
2. Allt i hemmet - för att den är mer jordnära och brukar ha en del DIY-reportage
Sköna Hem - när jag får billigt erbjudande även om jag tycker den har blivit lite slätstruken.
3. inspiration, före/efter, fixa-själv/DIY, plocksidor med olika teman
4. Stora bilder och många detaljbilder, förklarande bildtexter (t ex var saker är köpta/kommer ifrån/kul historik). FÄRGER!!!