2 februari 2011

Trender inom visual merchandising i Köpenhamn Ströget

Efter att ha varit med skolan i Köpenhamn fylldes mappen med inspiration på skyltningar på. Även om man aldrig skulle göra en precis likadan skyltning så är det riktigt bra att gå runt och fotografera då detta kan ge idéer sedan. Tänkte dela med mig lite av de trender inom visual merchandising som man kunde se i Köpenhamn. Många butiker har fortfarande udsalg/rea vilket innebär att man ofta inte satsar så mycket på sin skyltning men en hel del butiker hade börjat tänka vår.


- Många använder sig av små boxar där man placerar produkter. Detta såg vi i välldigt många fönster. Detta är en av Noa butikerna men många andra hade precis likadana eller snarlika boxar.

- Glansiga minimalistiska dockor med stora "onaturliga" hårfrisyrer.

 - Många butiker hade en stor lampa som var iögonfallande eller hade organiserat flertalet lampor i en stor klunga eller hängandes i olika höjder.


Norman Copenhagen- Ramar där ex produkterna var fastlimmad och på så sätt upplevdes som tredimensionella

- Gräs i olika varianter!


- Stora stora blommor. Fanns på många ställen och skulle synas mycket. Lite alice i underlandet känsla!

- Även olika varianter på klädställningen som otroligt många butiker använt sig av under hösten syndes i många fönster.

Över lag skulle jag vilja säga att många skyltningar var avskalade och man hade satsat på en större detalj. Detta kan också bero på att vi gick runt ströget och att de affärer som ligger där omkring är stora butiker i en högre prisklass. Illums bolighus hade nog den tråkigaste skyltningen som i varje fall jag kunde tänka mig. De hade valt att bara plocka ut helt svarta produkter. Jag tyckte det såg slarvigt ut när man gick nära och produkterna framhölls inte alls på ett sådant sätt som de hade kunnat göra bara genom att välja att ha en annan färg på bakgrunden.


Fast min favoritskyltning var ändå på Lisbeth Dahl som hade satt ett stort öppet skåp i sitt fönster.


//Josefin


1 kommentar:

BelovedbyLinda sa...

Älskar Köpenhamn!! Ska dit på fredag och kolla modemässan :) Vad pluggar du? Härlig blogg!

Kram Linda