1 mars 2011

Hemmagjord müsli


Plötsligt blev det flera inlägg med recept i bloggen. Vet inte riktigt vad det var som hände. Men man kan ju inte äta en frukost som gör sig bra på bild UTAN att ta bild på det. Det går bara inte!

Hur som helst provade jag på att göra egen müsli. Har gjort det någon gång innan men då brände jag det så det var inte lika kul. Jag tog lite av allt möjligt jag hittade i skafferiet - havregryn, vetekross, solrosfrön, kokosflingor, hasselnötter, mandel och sedan blandade jag vatten, olja (tog olivolja men egentligen ska man ha rapsolja) och lite lite honung. De blöta ingredienserna blandas samman och hälls sedan på de torra. De torra ska bli fuktiga men inte genomblöta.

Sedan ska de rostas i ugnen på 200 grader i ca en halvtimme. Öppna och vänd så ofta som möjligt (helst var 5:e minut) för att det ska rostas jämt och inte bränna! Efter kan man lägga i ex aprikoser som jag gjorde eller torkad frukt och bär mm..

Om ni inte brukar göra müsli men vill prova så finns det många recept på nätet med mer utförliga beskrivningar och mått!

3 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Jag har också tänkt göra egen musli många gånge, men det blir liksom aldrig av.
Måste få ändan ur snart...!

Petra / Popetotrora sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Petronella sa...

Åh, precis sån müsli som jag brukar göra! Och givetvis kan man inte låta bli att fota, ser ju så gott ut ;)

Ett tips om du inte har så gott om tid är att rosta i torr stekpanna, utan olja-vatten-honungsblandningen. Också väldigt gott, blir en helt annan smak! Ha det fint//Petronella