19 april 2011

Att leva livet man vill leva


Mycket som snurrar i skallen. Jag tycker det är otroligt inspirerande med människor som lever sin dröm och som älskar sitt arbete. Min chef hade varit på ett seminarium med life vision som jag prenumererar på nyhetsbrev ifrån (bra tips om du gillar att få peppande mail). Någon på seminariumet hade sagt "varför heter det jobb? varför heter det jobbigt? från och med nu tänker jag säga att jag ska gå och ha roligt istället för att säga att jag ska gå och jobba". Intressant tanke. Jag upplever att många yngre redan efter något år i arbetslivet ser på arbete som något som inte är speciellt roligt men nödvändigt för att få sina fem semesterveckor om året. Kanske låter jag bortskämd och som om jag inte förstår tillräckligt mycket om verkligheten men för mig är det min största skräck och har alltid varit. Jag hör ofta vänner säga att de gärna hade slutat jobba för att få göra det de tycker är roligt istället. Då känner jag mig fullständigt tokig och tittar på min sambo som tänker samma sak som mig - är det inte så man ska känna för sitt jobb?

När jag frågar min mormor om hennes arbete och hon berättar om de olika arbeten hon haft säger hon "vet du vad? jag har faktiskt gillat alla mina arbeten" Så vill jag känna när jag är gammal. Oavsett om de spretar åt olika håll och vissa inte kan förstå sig på det så vill jag kunna säga så! Nu gäller mitt huvudbry att få ihop allt jag drömmer om bara.

Gör du det du vill göra?

(Bilden har inte alls med detta och göra mer än att min vän på bilden ser ut att fundera. Tog med den eftersom en sak jag gillar att göra är att fotografera)


2 kommentarer:

C. Tvillingmamma sa...

Jag lever min dröm ja (fotograferar bla :)) Mycket bra inställning,precis som sjukhus borde heta friskhus :)

Anonym sa...

continuously i used to read smaller posts which as well
clear their motive, and that is also happening with this piece
of writing which I am reading at this time.

Here is my blog post Las Vegas Refrigerator Parts