7 juni 2011

Hemmagjord glass


Tänkte ge er ett recept på enkel och riktigt god glass! Pefekt som efterrätt eller till fika. Väldigt mäkting och behöver inte ha några tillbehör utan är god som den är.

Man gör såhär:
Vispa 3 ägg med 3 matskedar rörsocker
Vispa 3 dl vispgrädde för sig

Blanda sedan ihop dessa och smaksätt med valfritt eller lägg bara i vanilj för att få ren vaniljglass. Min sambos lillebror gav mig receptet och han brukar använda hallon och mörkt smaksatt choklad som hackats. Vill man kan man såklart mixa bären innan men jag tycker det är mycket godare att bara hacka och lägg i det. Denna gången hittade jag vinbär från förra sommaren i frysen och blandade dessa med vit choklad. Eftersom glassen i sig är väldigt söt tycker jag att det är gott att ha sura bär i för att få en bra blandning. Men smaken är som baken så gör vad som passar dig :) In med glassen i frysen och vänta ca fyra timmar - gottans!

 Förresten läste jag någonstanns att rörsocker är nyttigare än vanligt strösocker då det inte behandlats för att bli vitt.. är ju alltid något även om jag tvivalr starkt på att glassen i sig är en nyttighet....

1 kommentar:

mariaemb. sa...

MUMS!! Så gott det där låter! Min J är tokig i glass så han kommer bli överlycklig över detta. Tack för receptet. Nu har jag också en bra sak att göra av mina rödavinbär som bara blivit liggandes i frysen.

Och du, GRATTIS!!! Jag tror visst inte jag sagt det. Du är ju fantastiskt duktig. Två hela utbildningar! Var stolt och njut av glassen i sommarvärmen. :)

Stor kram till dig!