23 juli 2011

avundsjukan
Hejsan!
Sommaren bjuder på sitt regnigaste väder men de vänder nog snart igen. Låter tankarna gå till Norge idag och vet att ni gör detsamma. Idag får ni se lite sommarbilder :)

Tack för alla fina kommentarer på Bröllopsbilderna här under och till dig som tyckte att jag nog behöver öva på vinklar och poser: Tack för att du tog av din dyrbara tid och talade om det för mig. Var ju lite osäker eftersom det var det första brudparet jag fotograferade men det är bra att du tog ner mig lite på jorden. Vill ju inte tro att jag är bra på något. Mycket sarkastisk ton..  För övrigt skrattar jag lite och funderar på om du råkar sitta inne med någon kunskap om rätta vinklar? Det är ju det som är det fina med att arbeta kreativt - jag bestämmer själv reglerna och det är en speciell stil jag tycker om med fotografering och det är just den där man tar från oväntade vinklar och fångar ögonblick. Dessa hoppas jag bli ännu bättre på. Hur som helst har jag svårt att tänka mig att man skulle tala om för en konstnär att de borde öva på sina vinklar när han eller hon målar.

Det krävs mycket av mig att våga ta steget att visa bilder här men jag har förstått att alla inte uppskattar att man vågar tro att man är och kan något men då vill jag bara säga en sak - testa du också! Man får så mycket gott tillbaka när man är positiv och ger gott till andra. Sen kommer det alltid finnas bittra människor som tror att de ger snälla råd men som faktiskt sårar. Jag har varit förskonad från det här innan och hoppas vara det framöver för har man inget gott att säga så kan man strunta i det!

Jag hoppas ni alla har en fin sommar!

7 kommentarer:

Sofia Boholm sa...

Du är jätte duktig Josefin och, som du själv säger, så det bästa med att arbeta kreativt är ju att man själv bestämmer reglerna :) Du ska vara stolt!
Kram Sofia B från klassen :)

Johanna Stålros sa...

Den där Lena kan ju dra något över sig, du är grym fortsätt med din kreativitet, bilderna blev jättefina. Kram Johanna

Anonym sa...

Vilka underbara sommar bilder!! Blev väldigt förtjust i den med baddräkten, väldigt snyggt! Skulle platsa i vilken inredningstidning som helst, i alla fall en lantlig! ;-)
Att plåta bröllop och brudpar är nog inte det lättaste..flera av de fotografer jag arbetar med, som plåtar inredning, skulle inte alls ge sig i kast med det. Det kräver ju en helt annan sinnes närvaro...:-) Tycker du gjort ett bra jobb. :-) Dessutom handlar det ju om vad du och dina kunder tycker, inte nån feg stackare som kommenterar anonymt på en blogg. ;-) Som dessutom inte kan komma med konstruktiv kritik..
Övning ger färdighet heter det ju..och i början är alla barn. Vi är nog fler som skulle vilja veta vad en bra vinkel är, om LenaA kan tala om det? Hon kanske är en riktig mäster bröllopsfotograf?? Haha..ja dumma kommentarer kommer man nog inte ifrån, men det är inget du ska lägga din energi på. Du har som sagt gjort ett bra jobb, och med övning kommer du utvecklas och självklart bli ännu bättre..så är det ju med allt vi gör, och vafan!?! hur kul skulle det vara om man gick in i nya saker och redan var fullfjädrad??! Läran är resan..och tvärtom! :-) Ha en underbar dag!
(Och det som händer ute i världen, och vårt fina grannland just nu, gör allt annat rätt futtigt...eller hur? )
Kram A

Marita sa...

Va! Dina bröllopsbilder är ju jättefina!! Kärleken och värmen mellan brudparet finns i bilderna...Förstår inget alls jag...vad skulle finnas att klaga på här??? Strunta du i den person som inte kan vara trevlig...kan det vara ett behov av att "trycka" till, att inte låta någon få känna att man har gjort något bra? Futtig människa!! Fortsätt att fota och fortsätt att visa dina bilder för oss andra, vi uppskattar dem! Tänk om den personen såg mina bilder....oj oj oj! Jag är verkligen inte bra på att fota, men gör det i alla fall för jag tycker att det är roligt!
Varma kramar, Marita

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Jag blir så arg och ledsen när jag läser ditt inlägg!

Jag kikar ofta in här hos dig för att få inspiration av dina härliga och underbara foton, det är jag säkerligen inte ensam om! Jag tycker att du är otroligt begåvad och kreativ. =)

Kram Emma - Emmas Vita Drömmar

Jessica sa...

Jag tycker det är helt underbart och se alla bilder du tar Josefin! Dom är så himla fina och man blir så himla inspirerad!:) Fortsätt med det du gör och strunta i onödiga kommentarer, vi är så många som uppskattar din blogg och vill fortsätta se det du gör!Kram

Petra / Popetotrora sa...

Väl talat, Josefin! Keep on going and skit i surskallarna! :-)