27 mars 2009






Grått grått väder, regn, snöregn, hagel... sen i emellanåt lite sol. denna veckans väder har varit riktigt april väder (fast ja jag vet att det är mars)! Idag längtar jag så efter sommar!
Jag ska skylta ett påsk-skyltfönster idag, det ska bli så kul!!! Tänkte dela med mig av ett jätte gott recept idag på spenat och fetaost pasta. Försökte ta en bild på det när jag åt det men som vanligt så är det så svårt att få till en bra bild på mat, har en tendens att se läskigt ut.

Pastasås med spenat och fetaost

4-6 pers

500 färsk spenat el. 250 g frys bladspenat
1 medelstor gul lök
4 vitlöksklyftor (jag hade minskat om vitlöken är väldigt stark, smaksak)
3 msk olivolja
2 dl matlagningsyoghurt
150 g fetaost
salt och peppar
Tomatsalsa om man vill
(proscottoskinka)

Tomatsalasan görs med:
4-5 tomater
1 tsk sambal oelek
3 msk olivolja
Havssalt

Koka spenaten 5 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag. Fräs lök i olivoljan tills dne blir mjuk och gyllenbrun. Grovhacka spenaten och rör i den. Tillsätt yoghurten och låt det bli genomvarmt. Krydda och tillsätt sist den söndersmulade fetaosten.

Kan med fördel serveras med ex. proscotto skinka (el liknande) och vitlöksbröd! Skinkan kan ätas som den är eller rullas ihop och läggas på ett fat i ugnen några minuter så att den blir knaprig.

Min mamma brukar göra ett mega gott vitlöksbröd som är jätte lätt. Man använder ett billigt fransbröd som man skär en lång skåra i uppifrån. Sedan blandar man smör med vitlök och persilja för att sedan fylla fransbrödet med detta. Lägg i folie och ha i ugnen eller på grillen en tid. Super gott!!


7 kommentarer:

Hemmalycka sa...

Tack för receptet, lät ju jättegott.
Hoppas du får en härlig helg!
Kram Kram
Åsa

Jenny sa...

Hej Josefin!
Det låter ju jättegott, tack för receptet:)
Du frågade om timern i mitt inlägg, den har jag köpt på Cosas.se den finns i massa olika färger. Har sett nån blogg som tävlar ut en sådan men jag minns inte vilken det var!

Ha en jätteskön helg,
kram Jenny

Bygatan sa...

Kul med recept!

Men vad är det för gulligt blommigt du visar, såå fina färger.

Kram från ett blåsigt siljan!

Kerstin sa...

Åh, herrejösses så gott! Jag älskar spenat och fetaost, ska absolut prova detta!

Och du, klart att det är ok att härmas! ;)

Kramar! / Kerstin

Anonym sa...

Halloj!
Det lät gott! Kommer att tillagas hemma hos mej.
Trädgådsmässan var kul. Tyvärr hade jag ingen ork att stanna så länge. Blev helt slut efter bara någon timme. Resfeber kanske!
Ha en härlig helg. Hoppas att solen får lysa lite på dej.
Kram A-S

Vitt och nött sa...

mmm lät ju huuur gott som helst!
fetaost är ju himmelskt :)


ha en härlig helg!
kram!

n o r d i n g å r d e n sa...

Åh va gott det lät, det ska jag testa! Ja, vissa maträtter är svåra att fota för de är helt enkelt godare än de är vackra: ) Men det blommiga tyget med klädda knappar var det!

Ang Leilatidningen så var det ju märkligt att du inte fått ngn ännu, jag fick min i onsdags? Men det är kanske så många som valt att prenumera så systemet brakade, hopps du får den på måndag då, el att du fick den i dag,trevlig helg! Mari.