27 maj 2009

det sa kras!

fast det var inte idag det sa kras! Längesen men jag sparar ihop krasade bitar så att man kan hitta på något nytt med dem. Jag och en vän tänkte pyssla lite med det i sommar! Funderar på att göra en bricka eller sätta fast på kruka som mosaik. Någon som provat? Ni skulle sett när jag för en stund sen gjorde småbitar av porslinet.. med hammaren i högsta hugg.. kan tänka mig att det såg rätt kul ut. Hammaren på diskbänken.. som morfar hade!

I söndags hade jag min sista dag på silversmideskursen! åh så roligt det har varit! Sista gången gjorde jag en present till en vän. För övrigt missade jag hennes födelsedag mitt i allt examensarbetetsskrivande. Illa illa! Det dåliga samvetet är stort!

Jag hittade ett så gulligt miniväxthus på loppis för någon vecka sen. Har inte riktigt bestämt vad som ska få bo i det men jag ska visa det när de är klart!

Nu ska jag äntligen kika runt hos er! Blås inte bort idag


11 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Josefin!
Vilket vackert porslin du har där i bitar:) Kommer bli jättesnyggt att pyssla nått av dem!

Jag köpte växthuset av Sofia ihop med resten av möblerna så jag vet inte var hon köpt det. Hon har ju egen blogg så vill du kan du ju fråga henne:)Länk finns i mitt inlägg..

Ska bli spännande att se vad du sätter i ditt lilla loppisfyndade växthus sen!

Ha en jättebra dag i blåsten du oxå!

Kram Jenny

Malin sa...

fina bitar, du kommer säkert på ngt roligt. Något som kan bli fint är om du tar ett stort keramikfat och klär insidan med mosaik och fogar så det blir slätt så kan du ha det som fågelbad eller bara låta ngn blommaligga och guppa i den.

Brunkullan sa...

Så fint porslin! Tror jag har en kruka i det blåa mönstret..
Blir säkert jättefint att klä ett bord, ett fågelbad eller något annat med de små bitarna:)

Susanne

Mrs M sa...

Det ska bli spännande att se vad du hittar på med de vackra porslinsbitarna! Vilken fin ring du har gjort också :)
Kram/ Mimmi

carina sa...

Har aldrig provat att göra mosaik...men det är säkert jätteroligt.
Med så fina skärvor som du visar kommer det bli fin fint.
Kramar//Carina

HannaG sa...

Blev tipsad om din blogg idag och var tvungen att kika in, och det ångrar jag inte. Härlig blogg har du!
Hälsningar Hanna G

mariaemb. sa...

Du är så kreativ, det är så kul att titta in hit och se vad du har för dig för pyssel. :)

Tack! Jo vi trivs på balkongen! Den är precis så där lagom stor så det får plats med bord och stolar men även en hel del växter. Fick faktiskt tomatplantor av min mamma igår, ska se om jag kan få de att bli några tomater. :)

Jag skrev min sista tenta igår!! Vilken lättnad! Jag börjar jobba nu på måndag på Väverker som praktikant. Ska bli riktigt kul faktiskt och förhoppningsvis kommer jag få jobba med det jag är intresserad av, miljö. Är du färdig helt nu? Och vad ska du göra i sommar?

Stor kram
Maria

H A N N A S - F O R M sa...

Hejj!!! Tack för din gulliga hälsning...blev jätteglad!!!

Ser dina skärvor och ler...inte för att jag är glad över att dom gick sönder utan över att jag har precis köpt underbara skärvor från en keramiker...ibland är man tokig..men jag kunde bara inte motstå. Ska visa dom senare på bloggen tänkte jag!

Så fin blogg du har...ska kika runt lite mer innan jag "går"!

KRAM
Hanna

eva sa...

hej ..du verkar så krestiv..låter kul med allt pysslande..när jag mår lite bättre ås ska jag åxå anmäla mig till en silverkurs..vill så gärna göra fina smycken..önskar dig en skön helg kram /eva

Ann-Louise sa...

Hej!

jag har provat med kakelplattor som jag krossade och sen satte högst upp på lerkrukor och sen fix! Funkade jättebra och höll i flera år! det är dså kul att hålla på!

Fina silversmycken do gjort. Kul att lära sig.

Kram

Designe sa...

Så vackert porslin! Du kommer säkert på nåt fint att göra med dem! Låter verkligen kul med silversmideskursen! Hoppas du får tillfälle att tillverka mera för du verkar ha känsla för det! Ha en härlig helg! Nu väntar vi på det utlovade sommarvädret! Kram :)