6 december 2009

LjusstöpningHejsan!
Idag har jag minsann stöpt ljus för första gången! Det var inte så svårt som jag trodde men då hade i och för sig den söta lilla gumman vi var hos förberett en massa innan så vi slapp göra de tråkiga att förbereda dopparna :)

Brukar ni stöpa ljus? Sån åtgång som jag gör på ljus borde jag egentligen ha tillverkning minst en gång i månaden under vinter halvåret..

De som har nät nertill kan vara roliga att sätta på en bricka med lite annat fint runt om från naturen eller olika julgranskulor kanske.. Man kan även använda olika band på stommen eftersom det aldrig brinner ner dit!

Igår började jag slå in de första julklapparna på jobbet.. det märks att folk börjar handla klappar nu!

Kram på er!

9 kommentarer:

Malin sa...

stöpt ljus har jag inte gjort sen lågstadiet för typ 30 år sedan ... minns att det doftade så gott om det varma starinet.
Hoppas att du har det mysigt nu i adventstid, jag jobbar mest och känner inte mycket julstämning än tyvärr. Kommer nog de sista dagarna före hoppas jag. Kram Malin

Ru Hedefalk sa...

Vad mysigt att stöpa ljus, vad mysigt det ser ut.

Kram Rusan

Josefine sa...

Vilken fin blogg, hittade precis hit! Jag har aldrig vågat testa att stöpa mina egna ljus men blev inspirerad nu:)

/Josefine- At home

Malin F sa...

Vad mysigt! Puss från Malin F !

Li sa...

josefiiiiin nu glömde du ju visa mig hur man gör dem där fina bilderna på sidan, aja du får visa mig på onsdag ;) längst bak i klassrummet, haha

Josefine sa...

Hej igen Josefin! Jag jobbar främst med homestaging men vill gärna satsa mer på heminredningsbiten. Man kan väl säga att mina arbetsdagar varierar väldigt mycket då jag aldrig kan vara säker på hur många uppdrag som kommer in. Just nu är en lugn period. Jag arbetar även som säljare på Ilva i Malmö. Jag går i tankarna att starta eget så det kommer nog ske inom ngt år:) Arbetar du också inom inredningsbranschen?

Ha en bra tisdag! /Josefine- At home

Emmas utsikt sa...

Hejsan. Här kommer jag och hälsar på för första gång. Vilken trevlig blogg du har.

Som barn stöpte vi ljus varje år med mina kusiner och det var en av de bästa dagarna innan jul. Hoppas att kunna ta upp traditionen när barnen bli äldre.

Snart tillbaka,
Emma

Louise sa...

Vi har aldrig stöpt ljus i våran familj, kanske brist på intresse eller ork? Skulle vara kul att prova men det verkar svårt :)

AkH sa...

Åh, vad roligt att stöpa ljus- jag har gjort det för längesedan i skolan en gång!
Vill önska dig en god jul och passa på att tala om att jag ska ha en utlottning som startar någon dag före nyår!
Kram Anna-Karin
hemochting