22 februari 2010

VM på Noa


Hej mina vänner!
Det är var tråkigt att vara det sista på tidningen förra veckan men jag är glad för jag får komma tillbaka dit om tre veckor för att göra ett roligt jobb!! wee!!
Idag har jag börjat på min andra praktikplats. Det blev faktiskt på samma företag som jag extrajobbar hos nämligen Noa noa. Idag har jag följt med deras vishual merchandiser för Sverige i Malmöbutiken där jag kastades ut i verkligheten minst sagt.. men det är bara roligt :) Jag fick göra två fönster och eftersom ni brukar vara så nyfikna på skolan så tänkte jag att det kanske kunde vara lite kul att visa.
Det finns massor av fina vårnyheter som ni borde kolla in tycker jag! Bilderna är lite mörka och man ser inte de riktiga färgerna eller detaljer men det är bättre än inget, mitt nya motto :P Alla dockor som hänger är snurrdockor, därav rumpvisandet för kameran :)
Att göra dessa två skyltfönster tog mig en hel dag på åtta timmar.. det tror man nog inte! Men numera lägger många butiker mycket tid på visuell kommunikation eller butikskommunikation som det också kallas. Kort och gott handlar det om hur butiken kommunicerar visuellt. Alla får vi en upplevelse när vi går in i en butik.. den handlar om allt ifrån färg, ljud och lukt till hur skyltarna är skrivna. Som vishual merchandiser arbetar man för att göra miljön säljande och tilltalande för kunderna.
På Noa noa har man ju precis den stilen jag gillar och man arbetar med butikskommunikation lite mer på sitt eget sätt, vilket jag tycker är mer kreativt och kul!!!
En riktigt rolig dag kan vi sammanfatta!!
Kram på er!

3 kommentarer:

Vibeke sa...

så dyktig du er! gøy å få se :)
elsker noa-noa klærne og siden min favorittårstid er våren så elsker jeg denne kolleksjonen...

varm klem

HAGENS VITA VARDAG sa...

Snyggt Josefin!
Ha en toppenvecka tjejen
Kramar Anna

Emelie sa...

SÅ fint du gjort, josefin!
Jätteroligt att du visar - så klart vi vill se...*ler* Åh med dessa kläder blir det ju en dröm...
Visst är det kul?! Det är bland det bästa jg vet när det är dags att skylta om i butiken - så roligt! Men det tar sin lilla tid, det gör det...

Visa mer snart igen!
Ha det gott!
kram Emelie