31 januari 2011

Limetårta



Delar med mig av ett gottans recept på Limetårta (fast jag skulle snarare kalla det paj eller kaka)
En vän till mig gjorde denna och jag blev försälskad direkt och bakade därför den till min födelsedag. Den är syrlig och söt på samma gång. Riktigt god! Det är gott att servera med ex bär och grädde men duger bra att äta som den är med!

"Pajbotten"

3 dl vetemjöl
3/4 dl socker
1 rågad tsk vaniljsocker
175 gr smör helst rumsvarmt

Blanda dessa i matberedare och klicka i smöret. Tryck ut i en smord form (gör inga kanter med degen i formen) och grädda 200 grader i 12-15 min.

Blanda under tiden ihop
3 ägg
2½ dl socker
2 msk rivet lime skal
1 dl limesaft ( 3 limefrukter)
5 msk vetemjöl (gör inte som jag gjorde första gången och råkade ta dl istället!)

Häll detta på den gräddade botten och grädda i 200 grader i 12 minuter. Kakan ska vara lite dallrig. Sikta över florsocker. Ät kakan kall! Går jätte bra att frysa in kakan för att sedan ta fram den dagen man vill äta. (Servera med hallon och vispgrädde om du vill)
Visst måste ni testa!? Den var uppskattad kan jag lova!

1 kommentar:

Maria sa...

Jaaaaaa! Jag har saknat dina inlägg! Gick faktiskt förbi Noanoa idag och då tänkte jag på dig och att jag skulle skiva till dig för att se hur du hade det! :)

Pajen låter jättegod. Är svag för lime!

Ha en riktigt fin kväll!
KRAM