31 mars 2011

Hemmagjord lampskärm


Jag tröttnade på vår vita lampskärm och hade en skärm och tyg som jag hittat på loppis för längesen. Sydde en ny lampskärm av det. För den som vill veta hur man gör så gör du helt enkelt så att du klipper av det gamla tyget från skärmen (viktigt att det är en skärm som har stål ner på sidorna med och inte bara två ringar med plastmaterial som binder samman) Sy sedan som en liten kjol med samma mått som lampskärmen är nertill på skärmen. Sy en kant som du kan trä igenom gummiband uppe och nere. Dra ihop så mycket som möjligt med gummibandet och vips så har du en ny lampskärm!

Vill man kan man sy "kjolen" så att den är smalare upptill men jag gillar själv när det blir lite ränder i tyget så det blir ännu mysigare belysning. Om du inte har en gammal lamskräm hemma så brukar de inte kosta mer än en 10-40 kr på loppis. Det finns massor av roliga former!

1 kommentar:

Fröken Fräken sa...

Precis en sådan lampskärm har jag tänkt tota ihop! Skulle bara vilja hitta en riktigt stor lampskärm, gärna en takmodell, men någon verkar ha norpat dem på alla loppisar som jag är inne på.