30 mars 2011

Penseer och balkongfunderingarÄven om det nu varit grått i Skåne några dagar så känns det ändå att det är vår i luften. Det är en särskild doft och fågelkvitter när man går ut. I helgen handlade jag söta penseer som jag planterade vid ingången och på balkongen. Igår fick jag för mig att ge mig på ett balkongprojekt med vår balkong denna våren. Vi har en riktigt stor balkong som liksom slukar möblerna. Funderar på att bygga en "solsäng" av lastpallar. Någon som har tips för vad man kan plantera på en väldigt solig och varm balkong? Solen kommer dit på eftermiddagen och ofta är det VÄLDIGT varmt där. Vi har tidigare år haft problemet att växterna dör eftersom vattnet inte ens når rötterna innan det avdunstat. Läste att man skulle lägga stenar uppe på jorden för att förhindra detta.

Några andra tips? 

2 kommentarer:

Emmas vita drömmar ♥ sa...

Snart är balkongsäsongen här - I love! Nästan bästa tiden på året när man får planera inför sommaren. Själv är jag ingen expert på växter men olivträd borde väl trivas i sol och värme? Har själv balkong i söderläge och funderar på att skaffa en liten olivplanta. Om inte annat så är de ju fina även inomhus! =0)
Ha en fin kväll!

Kram Emma

mariaemb. sa...

Låter underbart med en stor balkong tycker jag. En solsäng av lastpallar får två tummar upp. Snyggt!! När det gäller vad som kan planteras måste jag nog fundera en smula men jag gissar att det gäller att tänka i den typen av klimat. Olivträd som ovanstående nämner är säkert bra liksom fikon (vill jag ha, så fint!). Sen gäller det att vattna och vattna mycket på kvällar/nätter när det inte avdunstar så mycket. :)

Själv är får jag fajtas med J om hur viktig balkongen är när vi nu ska flytta. Vi prioriterar inte alltid lika fast på den punkten är jag stenhård! ;)

KRAM