8 november 2011

KöksbilderIdag får ni köksbilder som jag mest tog för att ha något att redigera och leka med på min redigeringskurs igår. Redigeringen av en inredningsbild skiljer sig lite från när det är porträtt. När jag redigerat tidigare har jag skärpt upp hela bilden men med just inredningsbilder kan utvalda detaljer med fördel skärpas upp medan resten av bilden inte är det och detta fick jag lära mig igår kväll. Och för den som undrar så tänker jag baka fjärilspepparkakor denna jul. Den uppmärksamme ser även min samling av strössel - löv it!

Det lilla träbordet som står i vårt kök (om det ens får kallas det när det inte ens är ett rum för sig själv) har jag i alla fall haft så länge jag kan minnas. Tror att jag kanske fick det när jag gick i andra eller tredje klass. Det har agerat "bord framför fönster" när jag gick i tredje klass, presentbord när man fyllde år, sminkbord när jag var tonåring, skrivbord i min första egna lägenhet, tillfälligt tvbord när vi blev sambo.. ja ni hör! Egentligen har jag en hel del sådana möbler hemma som jag i princip alltid haft. För att vara en person som helst vill ha förändringar varje vecka är detta lite unikt men jag tror helt enkelt att det är så att på grund av att de är gamla och unika så tröttnar jag inte på dem. De få gånger vi eller jag köpt något nyare så tröttnar jag faktiskt på möblerna. Ännu en anledning till att inreda med gammalt! :)

Kram på er!3 kommentarer:

Johanna Stålros sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Johanna Stålros sa...

Vilket underbart skåp!! Kram Johanna

Emelie sa...

Härlig köksbilder du bjuder på idag och klart du får kalla det kök. :) Man blir glad av att titta på dina bilder idag och jag får lust till att fortsätta min målning. Håller på att förvandla vårt kök med enkla medel och tror att det kommer bli ganska bra. Och apropå gammalt så hade vi en uråldrig asful spis. Men här i min lilla stad finns en köp och sälj grupp på facebook och någon som köpt ett hus och blåste ut allt för att renovera skänkte bort en relativt ny spis för bara 500kr. Den duger absolut till den dag vi gör om vårt kök på riktgit. Tänk att man kan vara så glad över något begagnat. :) Lycka! Och så har vi bytt bänkskivor och lagt till lite bänkyta. Det gjorde massor. Och nu håller jag på att måla alla våra luckor, som egentligen var nya, men de är i björk och det går bara inte. Kan inte tycka om det hur mycket jag än försöker... Inte nog med det, häromdagen ringde min pappa och frågade om vi ville ha kyl och frys i fullhöjd. Om vi ville! Idag har vi bara någon sorts halvvariant och det räcker inte riktigt, men var ändå inte något vi tänkt lägga pengar på just nu... Jippi - kommer bli så bra! För vet du, nästa projekt här blir att byta golv på hela undervåningen. Puh! Nu måste vi bara bestämma oss för vad vi vill ha....;) Många långa rader idag! I know! Trevlig läsning...;)
kram Emelie