17 september 2012

att faktiskt ha lyckats


Efter tappra försök har vi flertalet gånger konstaterat att det där med odling på balkongen inte riktigt var det vi är bäst på precis. (men jag vill fortfarande ha en trädgård) Vi provade ännu en gång att odla tomater och guuud vad det inte är så himla lätt som alla säger. Plantorna såg helt döda ut och ändå lyckades vi till slut. Vilken lycka att skörda sina egna fina och goda tomater på balkongen :)


Sen blev det tomater på bröd med hemmagjort persilje och vitlökssmör som min skatt gjort. Vispat smör med persilja, vitlök och salt är grejjer det! (han brukar rulla in det i bakplåtspapper eller folie och lägga i frysen så kan man skiva av lite till allt möjligt när man vill) Så skönt att vi slapp fuska. Vi hade bestämt att vi skulle köpa tomater i affären och låtsas för våra vänner att det var tomater från balkongen om vi inte lyckades, haha. Som vi har tjatat om dessa tomater hit och dit!!


5 kommentarer:

Petra / Popetotrora sa...

Vilka jättefina bilder! Våra tomater på balkongen börjar äntligen likna nåt, dom med. :)

Madame Petite sa...

Underbara tomater, ljuvliga bilder... så inspirerande!

smöret lät så gott, och era tomatbröd får det att vattnas!

Kram från Jenny

Johanna Stålros sa...

Fantastiska bilder!!!! Kram

Cecilia sa...

Har inte surfat in på mina favoritbloggar på länge, men vad många fina inlägg du har här. Fantastiska bröllopsfoton från härliga The Lodge, fina ord om din mormor som ser ut att ha varit en charmig dam, väldigt fint med ett fönster mitt på bordet och tomatinspiration! Ta hand om dig! Mvh Cecilia

Beas sa...

Vilken rejäl binge med tomater!!! :-O

Vi har odling i större format i pallkragar där en halv är dedikerad till tomatplantor, plus att vi har på altanen, men totalt har vi nog ändå inte fler än du har där.

(Vilka vackra bröllopsbilder by the way...verkligen vackra)